Més de 100 Actors dels territoris rurals es van trobar per discutir sobre com afrontar els reptes del món rural a la jornada: “Cooperar per un medi rural viu”. Una jornada per conèixer els projectes de cooperació Leader.

El passat 15 de setembre de 2017, es va celebrar a l’Escola Industrial de Barcelona, la jornada “Cooperar per un medi rural viu. Jornada de presentació de projectes de cooperació Leader”. Aquesta trobada va ser organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i va comptar amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local I el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca I Alimentació i la Diputació de Barcelona

La jornada tenia l’objectiu de posar en rellevància el valor de la cooperació entre territoris i els resultats dels projectes que s’estan realitzant al medi rural català; a la vegada que va treballar per a la creació de nous vincles amb altres Grups d’Acció Local de l’Estat i entitats interessades.

En aquesta trobada, es van presentar els projectes de cooperació interterritorial desenvolupats pels 11 Grups d’Acció Local LEADER durant el període 2014-2020, que desenvolupen temàtiques tan diferents com l’emprenedoria, la valorització dels productes agroalimentaris locals, la transició energètica i el canvi climàtic, la valorització del patrimoni natural i cultural, el retorn dels joves als territoris rurals i la implantació del coworking a les zones rurals.

Durant la jornada, es va poder comptar amb la presència de la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; el Sr. Dionís Guiteras i Rubio, vicepresident de la Diputació de Barcelona; el Sr. Carles Luz i Muñoz, president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya i el Sr. Aurelio García i Bermúdez, president de la Red Española de Desarrollo Rural (REDR).

A més a més, a l’acte també s’hi va poder trobar un espai de networking per a afavorir possibles col·laboracions entre les entitats i els grups participants. Un espai on dialogar, intercanviar i compartir idees i projectes.

Els projectes presentats i que treballen els grups Leader són:

projectes de cooperació

 1. ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic.pdf
 2. LEADER natura.pdf
 3. Col·laboraXpaisatge. Construccions de pedra seca.pdf
 4. Start-up rural a Catalunya.pdf
 5. FER.cat. Emprenedoria a l’escola.pdf
 6. GUSTUM. Productes de la terra.pdf
 7. ODISSEU. Retorn del talent jove al món rural.pdf
 8. Cowocat_rural. Coworking en zones rurals de Catalunya.pdf

Projectes estratègics

 1. GR-99. Camí natural de l’Ebre.pdf
 2. Espais naturals de Ponent.pdf
 3. Espais naturals d’interior.pdf
 4. Activitats eqüestres.pdf
 5. Impuls a l’economia verda i circular.pdf
 6. Territori de valor.pdf
 7. Recuperem la serra de Boix-Cardó-Montagut.pdf
 8. Territori educador. Ens Mengem Les Valls.pdf
 9. NORDICAT. Dinamització conjunta de l’esquí nòrdic.pdf
 10. APP Fishing Pirineu Lleida.pdf

Podeu trobar més informació a la pàgina web de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (http://desenvolupamentrural.cat/)

Pin It on Pinterest